Avondfotografie

Wie kent ze niet! Die mooie, sfeervolle foto’s van steden gemaakt na zonsondergang, waardoor de huizen, winkels en straatje prachtig verlicht zijn. En die foto’s wil jij ook maken. Maar hoe doe je dat?

Dat is niet zo heel moeilijk maar je moet het maar weten. Hoe je dit doet leg ik uit in een workshop waarin je leert deze foto’s te maken maar ook hoe je daarna de gemaakte foto zo bewerkt dat hij er prachtig uit ziet en zo aan de muur kan!

Wat gaan we doen? We ontmoeten elkaar in het centrum van Alkmaar. Ik begin daar met het uitleggen van de theorie over het maken van foto’s na zonsondergang. De mooiste tijd om deze foto’s te maken is rond de tijd dat de zon achter de horizon verdwijnt. Deze tijd wordt in de fotografie ook wel het ‘gouden of blauwe uurtje’ genoemd.

Na deze uitleg over de theorie gaan we op pad om foto’s te maken in het sfeervolle centrum van Alkmaar. De groep is nooit groter dan 4 personen om elke deelnemer voldoende persoonlijke aandacht te geven. Na het fotograferen gaan we terug naar de locatie waar we zijn begonnen. Onder het genot van een kop koffie of thee (in de prijs inbegrepen) ga ik nog wat dieper in op de nabewerking. Deze is namelijk van essentieel belang om tot een mooi resultaat te komen.

Wat heb je nodig om aan deze workshop te kunnen deelnemen?

  • Camera met Bulb stand (sluiter kan open blijven staan zolang de fotograaf dit wil)
  • Draadontspanner
  • Statief (deze moet stevig en dus stabiel zijn)
  • Groothoekobjectief (10-20mm voor de camera’s met een cropfactor)
  • Volle batterijen en liefts ook een reserve
  • Lege opslagkaartjes (neem een reserve mee want ze kunnen defect raken)

Verder is het aan te raden om warme kleding aan te trekken en een muts en handschoenen zijn zeker aan te bevelen als de temperatuur laag is. We staan namelijk vaak stil dus je koelt dan snel af.

Aanmelden voor deze workshop kan door het sturen van een mail. Zie daarvoor de contact pagina.

Heb je vragen over deze workshop neem dan gerust contact met mij op.

De kosten voor deze cursus zijn € 60,- per persoon incl. BTW.