Basiscursus fotografie

Op internet, in bladen, op billboards, overal zie je de prachtigste foto’s en dan denk je bij jezelf “dat wil ik ook”! Je koopt een nieuwe camera en gaat daar vol overgave mee aan de slag. Thuis op de computer bekijk je de resultaten en dan volgt vaak de teleurstelling. De foto’s zijn niet wat je er van verwacht had. Je vraagt je natuurlijk af hoe dat kan. Aan die mooie nieuwe camera kan het toch niet liggen? Nee daar ligt het niet aan. Natuurlijk is het belangrijk om de juiste en goede apparatuur in je bezit te hebben om mooie foto’s te maken. Maar ook is het van belang dat je e.e.a van de techniek af weet.

Als je bij mij een basiscursus fotografie volgt zul je de volgende dag al merken dat de resultaten van je foto’s er al veel beter uit zullen zien. Anderen zullen over je foto’s zeggen “goh, ik wist niet dat jij zo goed kan fotograferen”. En dat is natuurlijk wat je wilt.

De workshop ‘basiskennis fotografie’.
Er worden heel veel fotocursussen aangeboden. Ik pak het anders aan. Hoe kleiner de groep hoe beter een cursist de stof oppakt. Daarom geef ik de cursus individueel of maximaal aan 2 personen. Ik ontvang de cursisten bij mij thuis in mijn werkkamer. Daar begin ik met een presentatie waarin alle basisbegrippen van de fotografie aan bod komen. Tijdens deze presentatie is er alle tijd om in te gaan op vragen. Na de presentatie kan ik, indien gewenst, aandacht besteden aan jouw specifieke foto-interesse.

Ook kan ik je uitleg geven over het bewerken van RAW bestanden. Je zult zien dat je daarmee veel mooiere foto’s krijgt. Na het theoretische deel (duurt ongeveer 2 uur) kan ik specifieke aandacht besteden aan de wensen van de cursist. Dit kan zijn beeldbewerking maar we kunnen ook naar buiten gaan om een aantal opdrachten uit te voeren. De totale cursus zal ongeveer 4 uur in beslag nemen.

Kortom als je deze cursus bij mij komt volgen zal je daarna in staat zijn je camera beter te gebruiken en met mooiere beelden thuis te komen. En dat is toch wat je wilt!

Na het volgen van de cursus stuur ik via de mail nog een hand-out waarin alle onderwerpen die tijdens de presentatie aan de orde zijn gekomen vermeld staan. Het is dus niet nodig om tijdens de cursus notities te maken.

Onderwerpen
De volgende onderwerpen komen sowieso voorbij tijdens de cursus:

– Sluitertijd
– Diafragma
– Belichting
– ISO-waarden
– Witbalans
– Werken in RAW
– Objectieven en hun eigenschappen
– Beelduitsnede/compositie

Kosten
Ik vraag voor een individuele cursus € 125,-. Dit is iets duurder dan de cursussen die elders aangeboden worden maar daarvoor krijg je wel één op één begeleiding. Daardoor zal de cursus veel beter aansluiten op je persoonlijke wensen en zal je er uiteindelijk meer van opsteken. Voor twee personen reken ik € 200,-. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Interesse
Als je interesse hebt in deze cursus dan kan je contact met mij opnemen via de mail (contact pagina). We kunnen dan samen de datum en tijd bepalen en de precieze inhoud van de cursus. In principe geef ik deze cursussen op de zaterdag maar zondag of een andere dag is in overleg ook mogelijk. Na aanmelding ontvang je een factuur. Het cursusgeld dient dan vooraf overgemaakt te worden op mijn rekening.

Op de cursus zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.